Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

tervetuloa kll 2019 kisoihin kemiin

Juha Mieto, Oddvar Brå, Iivo Niskanen ja Te KLL:n finaaliin saapuvat nuoret hiihtäjät.

Mitä yhteistä teillä on?

No sitä, että olette hiihtäneet tai tulette hiihtämään Meripuiston cityladuilla.

Olympia -tai itsensävoittajia kaikki tyynni. Itsensäpahoittajia ei Kemistä ole vielä löytynyt.


Meripuiston lättänät, mutta erittäin vauhdikkat kisaladut ovat oleet aikaansa edellä kun 1970 -ja 1980 -luvuilla hiihtostarat kerääntyivät arvokisojen jälkeen viihdyttämään tuhansiin noussutta yleisömerta Kiveliön Hiihtojen merkeissä.

Mietaan järkälepotku, Brån etukeno ja Maurilio de Zoltin singerlajat pyörivät tuolloin yleisön näköpiirissä lähes koko kilpailun ajan. Sama kehitys näkyy nykyään MC kisoista Mustin asiantuntevan kommentoinin taustalla.

Edellisen kerran kun Visa Skiteam Kemi järjesti KLL finaalin samoissa merellisissä maisemissa, olivat mitalisteina esimerkiksi Iivo Niskanen ja Antti Ojansivu.

Ladut vaikuttavat helpoilta mutta vaativat rohkipaljon teknistä osaamista jotta vauhti säilyy. Sisäpiirin vinkkinä kuiskataan vain teille, että mutkat ja kurvit kannattaa harjoitella mielikuviin etukäteen samoin tekniikan muutokset mogrenista wassuttamiseen.

Vaikka tasurin hakkaaminen on pertsan elinehto, pitomestari joutuu taikomaan jokaiselle pidot alle perinteisen kisaan vaikka loivapiirteinen maasto ehkä sallisikin tassulla pukkaamisen koko reitin. Pakolliset vuorohiihtopätkät löytyy eikä pusikoissa vaanivat hiihtotapatarkkailijat katsele hyvällä vinlunkivillejä tai -viivejä.

Tarkkana latujen vaihdoissa ja luistelupotkujen kanssa pertsan kisassa. Perinteisen sauvan mittakin pitää olla oikea. Mittanauha esiin.

Ja koska kyse on vain maailman mukavimmasta harrastuksesta, nautitaan siitä liikkumisen ilon, ystävien ja puhtaan luonnon kautta.

Tarviiko sitä aina niin kiire olla, ladullakaan.

Kisapaikan vierestä löytyy piirua vailla valmis uusi ympärivuotinen LumiLinna upeine jääbaareineen ja ravintoloineen. Tutustumisen arvoinen.


Tervetuloa Kemiin,

Visa Skiteam Kemi

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä